Laser κόλπου: Τέλος εποχής για την κολπική ξηρότητα και την χαλάρωση του κόλπου


Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών στην εμμηνόπαυση παρουσιάζουν ατροφία κόλπου, πόνο στην επαφή και ήπια ακράτεια. Τα ίδια συμπτώματα μπορεί να παρουσιαστούν  όμως και στην αναπαραγωγική ηλικία της γυναίκας ιδίως μετά από τοκετό. 

"Στην σύγχρονη ιατρική, η χρήση των laser αντιμετωπίζει ανώδυνα και με υψηλό ποσοστό επιτυχίας όλα αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα που ταλαιπωρούν την σύγχρονη γυναίκα." λέει στην Πελίνα Θεοδοσίου, για το ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ο Γυναικολόγος Χειρουργός Μαιευτήρας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ.
"Η θεραπεία της κολπικής ξηρότητας, λέει ο γιατρός, παραδοσιακά είναι φαρμακευτική αλλά με γενικότερα φτωχά αποτελέσματα, αφού μετά την διακοπή των φαρμάκων η ξηρότητα επανέρχεται. Επίσης, η χρήση τοπικών κολπικών αλοιφών έχει και αυτή αποτελεσματικότητα αλλά είναι παροδική."
"Στη θεραπευτική φαρέτρα του σύγχρονου  γυναικολόγου πρόσφατα προστέθηκε μια επαναστατική νέα θεραπεία, συνεχίζει ο Δρ. Καλογήρου, που βασίζεται στην εφεύρεση ενός ειδικού τύπου laser, που ερεθίζει την παραγωγή κολλαγόνου από τους ινοβλάστες, με αποτέλεσμα την απορρόφηση νερού και την ενυδάτωση του κόλπου."
Περιγράφοντας τη νέα μέθοδο, ο γιατρός μας λέει: "Η ανάπλαση του κόλπου αλλά και η σύσφιξη του χαλαρού γυναικείου κόλπου γίνεται χωρίς την χρήση αναισθησίας στις περισσότερες των περιπτώσεων, η σε κάποιες με την χρήση τοπικού  αναισθητικού σπρέι εντός του κόλπου, αναίμακτα και χωρίς αποχή από τις δραστηριότητες και τις καθημερινές υποχρεώσεις.
Η διάρκεια είναι περίπου 30 λεπτά και τα αποτελέσματα μπορούν να διαρκέσουν για πάνω  από 12 μήνες."

Αιτίες χαλάρωσης του κόλπου είναι: ο τοκετός, η συχνή σεξουαλική επαφή, η ηλικία και η παχυσαρκία. Η χαλάρωση δημιουργεί μείωση της ευαισθησίας και ελαστικότητας του κόλπου με μείωση της ικανοποίησης κατά την σεξουαλική επαφή και ακόμη μπορεί να συνοδεύεται από ακράτεια ούρων.

Κολπική Σύσφιξη με  (LVR – Laser Vaginal Rejuvenation)
Τα πλεονεκτήματα, όπως τα απαριθμεί ο Δρ. Καλογήρου:
  • Διαδικασία ανώδυνη.
  • Αμέσως μετά την θεραπεία ο ασθενής επιστρέφει  στις καθημερινές του υποχρεώσεις.
  • Μη επεμβατική μέθοδος, χωρίς τομές και αιμορραγία.
  • Δεν απαιτείται αναισθησία στις περισσότερες των περιπτώσεων.
  • Δεν απαιτείται κλινική αλλά η γίνεται στο ιατρείο.
  • Δεν απαιτείται ειδική προετοιμασία πριν ή μετά την επέμβαση.
  • Υψηλό ποσοστό επιτυχίας.
  • Βελτίωση ακράτειας ούρων 1ου και 2ου βαθμού.
  • Αύξηση της ευχαρίστησης κατά την σεξουαλική πράξη.
"Γενικότερα λοιπόν θα λέγαμε, συνοψίζει ο γιατρός, ότι με τη χρήση laser διεγείρονται οι ινοβλάστες, υπάρχει παραγωγή κολλαγόνου, καλύτερη κυκλοφορία του αίματος τοπικά και δημιουργία νέου υγιή ιστού στα τοιχώματα του κόλπου. Σε κάποιες περιπτώσεις η ανάπλαση με χρήση λέιζερ μπορεί να αντικαταστήσει την λήψη ορμονικών σκευασμάτων που χορηγούνται για την ατροφία του κόλπου. Επίσης μερικές φορές μπορεί να αντικαταστήσει τη χειρουργική επέμβαση για τη χαλάρωση του κόλπου (πλαστική κόλπου)."

"Κλείνοντας θα λέγαμε ότι οι αισθητικές επεμβάσεις του κόλπου γίνονται κάθε χρόνο όλο περισσότερο επίκαιρες και ο λόγος είναι απλός. Η υγιής σεξουαλική ζωή της γυναίκα είναι συνάρτηση της ψυχικής της υγείας, της ευεξίας αλλά και της μακροζωίας της." καταλήγει ο Δρ. Καλογήρου.

Η διαδικασία των τεχνικών αυτών είναι ασφαλής, ωστόσο είναι σημαντική η σωστή επιλογή γυναικολόγου με την σωστή κατάρτιση στον τομέα των laser κόλπου.

* Ο Γυναικολόγος Χειρουργός Μαιευτήρας ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ είναι εξειδικευμένος στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και λαπαροσκοπική χειρουργική.
www.womanclinic.gr 



Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.