Το… ξένο χέρι και άλλα 6 σύνδρομα που δεν έχετε ξανακούσει

1. Το σύνδρομο του ξένου χεριού (Alien Hand Syndrome)
Μερικές φορές αναφέρεται και ως το σύνδρομο του Dr. Strangelove. Ο πάσχων νιώθει ότι το χέρι του έχει "δική του ζωή" και ενεργεί όπως θέλει εκείνο και δεν μπορεί να το ελέγξει.

2. Το σύνδρομο Riley-Day
Οι ασθενείς που πάσχουν από το σύνδρομο αυτό δεν μπορούν να νιώσουν πόνο, κάτι που μπορεί να αποδειχτεί ακόμη και μοιραίο σε περιπτώσεις κινδύνων, καθώς ο άνθρωπος δεν νιώθει την ανάγκη να απομακρυνθεί από την πηγή που του προκαλεί πόνο ή τραυματισμό.

3. Το σύνδρομο Cotard's
Ο πάσχων πιστεύει ότι είναι νεκρός παρά τις διαβεβαιώσεις των άλλων περί του αντιθέτου. Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι δεν υπήρξαν ποτέ!

4. Αποτεμνοφιλία (Apotemnophilia)
Το σύνδρομο όπου ο πάσχων επιθυμεί να ακρωτηριάσει κάποιο υγιές μέλος του σώματος του. Αρκετοί από τους πάσχοντες, το κάνουν κιόλας.

5. Σύνδρομο: Η Αλίκη Στη Χώρα Των Θαυμάτων
Οι πάσχοντες αναφέρουν ότι νιώθουν ότι το σώμα τους παραμορφώνεται. Συχνά νιώθουν ότι ορισμένα μέρη του σώματος τους είναι μεγαλύτερα από ότι είναι (π.χ. τα χέρια ή το κεφάλι).

6. Προσωπαγνωσία
Ουσιαστικά ο πάσχων είναι "τυφλός" ως προς τα πρόσωπα. Οι ασθενείς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν πρόσωπα ακόμη και των αγαπημένων τους ή ανθρώπων που γνωρίζουν καλά.

7. Το σύνδρομο Capgras
Όσοι πάσχουν πιστεύουν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο δεν είναι εκείνο αλλά κάποιος απατεώνας - με πανομοιότυπη εμφάνιση- που υποκρίνεται ότι είναι το άλλο πρόσωπο.


Ακολουθήστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.