Το μήλο και η διατροφική του αξία

Αν και το βρίσκουμε στην αγορά όλο το χρόνο, η εποχή του είναι κυρίως το φθινόπωρο. 
Ο λόγος για το μήλο, ένα φρούτο υψηλής διατροφικής αξίας, που εμπλουτίζει το διαιτολόγιό μας με πολύτιμα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά, όπως άλλωστε υποδηλώνει και η χαρακτηριστική λαϊκή φράση «ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα».

Αρχικά, τα μήλα περιέχουν αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας, καθώς και διαλυτές, οι οποίες ασκούν υπολιπιδαιμική δράση, μειώνοντας τα επίπεδα «κακής» χοληστερόλης. Επιπλέον, είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και καλίου.
Από την άλλη, ιδιαίτερα υψηλή είναι η περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως τα φλαβονοειδή και η κερκετίνη, η οποία, σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα, φαίνεται ότι προστατεύει τα κύτταρα του νευρικού συστήματος, ασκώντας αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ παράλληλα έχει συσχετισθεί με μείωση του κινδύνου εμφάνισης νευρολογικών παθήσεων όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ. Τέλος, τα μήλα περιέχουν πηκτίνη, έναν πολυσακχαρίτη που βοηθά στον καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, αποτρέποντας τις απότομες αυξομειώσεις του.

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.