Χειρουργήθηκα, αλλά οι κιρσοί "επέστρεψαν". Υπάρχει λύση;



Μήπως χειρουργηθήκατε για κιρσούς και αυτοί επανεμφανίστηκαν;

Η μόνη λύση είναι ο σκληρυντικός αφρός (foam sclerotherapy).

Γράφει,
η Dr Άννα Κάτσακα
Αγγειολόγος - Αγγειοχειρουργός
 
Οι κιρσοί (φλεβίτιδα) είναι μια πάθηση γονιδιακή και το άτομο δεν μπορεί να βρει ριζική λύση. 
Γι’ αυτό θα πρέπει οι ασθενείς να παρακολουθούνται ετησίως από τον αγγειοχειρουργό τους, καθώς είναι ο καταλληλότερος γι’ αυτή την πάθηση.
 
Μέθοδοι αντιμετώπισης των κιρσών είναι: το laser & οι ραδιοσυχνότητες, ωστόσο υπάρχει η πιθανότητα να  επανεμφανιστούν. 
Άτομα που έχουν χειρουργηθεί τρεις, τέσσερις και πέντε φορές επανεμφανίζουν πρόβλημα κιρσών. Σ’ αυτήν την περίπτωση η καταλληλότερη θεραπεία είναι ο σκληρυντικός αφρός. Γιατί; Αφενός στοιχίζει λιγότερο από μια χειρουργική επέμβαση, αφετέρου αποτελεί ασφαλή μέθοδο χωρίς επιπλοκές και το πιο επαναστατικό είναι ότι γίνεται στο ιατρείο, χωρίς νάρκωση και οτι ο ασθενής επιστρέφει μετά από κάποια ώρα στο σπίτι του και στην καθημερινότητά του. 
Τα αποτελέσματα είναι άριστα τόσο στο παθολογικό όσο και στο αισθητικό κομμάτι. Άραγε το αισθητικό δεν είναι και παθολογικό; 
Μια γυναίκα που επί χρόνια αναγκάζεται να φοράει παντελόνια ή να μην εμφανίζεται στην παραλία και να κρύβει επιμελώς τα πόδια της, σίγουρα νιώθει ανακούφιση όταν βρίσκει λύση στο χρόνιο πρόβλημά της. Τι πιο όμορφο να βλέπουμε δυο όμορφες γάμπες κάτω από μια φούστα; 
Ως γυναίκα και μητέρα 4 παιδιών-ιατρών, γνωρίζω ότι πολλές φορές βάζουμε τον εαυτό μας σε δεύτερη μοίρα και αφήνουμε το πρόβλημα να επεκταθεί. Πολλά άτομα ξεπέρασαν το φόβο τους όταν έμαθαν για τη μέθοδο του σκληρυντικού αφρού που εφαρμόζω. Εφαρμόσαμε τη μέθοδο και αντιμετώπισαν το πρόβλημά τους με άριστα αποτελέσματα. 
Φυσικά, ο σκληρυντικός αφρός μπορεί να εφαρμοστεί και σε άτομα που έχουν πρωτοπαθείς κιρσούς και έτσι δεν θα χρειαστεί να καταφύγουν στο χειρουργείο ή τις άλλες μεθόδους. 
Άριστα αποτελέσματα έχουμε και στις ευρυαγγείες. Ωστόσο, θα πρέπει και εσείς να συμμετέχετε σε όλο αυτό. Συγκεκριμένα να φοράτε μια ελαστική κάλτσα που τη συστήνω εγώ ανάλογα με το πρόβλημά σας. 
Ας κλείσουμε λοιπόν τονίζοντας πως δεν πρέπει να αφήνουμε μέρα να περνάει παραμελώντας τον εαυτό μας!


* Η Dr Άννα Κάτσακα είναι σήμερα η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Ελληνίδα φλεβολόγος η οποία αντιμετώπισε άπειρα περιστατικά φλεβικών παθήσεων χωρίς χειρουργική επέμβαση.
** Επικοινωνείστε με τη γιατρό στα: 2310.236.503 και 2130.338.402

Ακολουθείστε μας
https://www.facebook.com/themaygeias.gr/
https://www.youtube.com/channel/UCo5rYIdfuG1bLFkAiX0ESDw/featured?nohtml5=False



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.